Prijašnja izdanja

Zrinjevac, 26.05. do 01.06. 2014.slatkigusti3

Cheesecake ili ledeni vjetar? Sacher ili Schwarzwald? Nećete imati dilema što odabrati jer u sedam dana Slatkih gušta možete isprobati sve vaše favorite!

Ove godine na festivalu sudjeluje rekordan broj izlagača i kroz cijeli tjedan dana moći ćete uživati u slatkim čarolijama koje su proizašle iz malih manufaktura slastičarnica Amelie, Cukeraj, Fine Torte, Le kolač, M&M, Manaske, Mašini kolači, Slastice Lucija, Torte i to, Vincek i mnogih drugih. Čaša dobrog vina i slastica uvijek su se savršeno nadopunjavali pa smo ih ove godine odlučili spojiti na festivalu! Torta i čaša Chiantija, Porta ili Muškata instantno popravljaju dan i olakšavaju san!

Na festival obavezno ponesite bilježnice i olovke (ili ipad) jer naše edukativne gastro radionice naučit će vas kako u svoja četiri zida pripremiti za prste polizati kolače i oduševiti obitelj i prijatelje. Naravno, nakon radionica, degustacija je obavezna!

Za one hrabrije organizirali smo Slastičarske igre 2014 na kojima će moći pokazati svoja slastičarska znanja i vještine! Popiti veliki smoothie na festivalu slastica dobiva sasvim jedno novo značenje!

Za sve koji vole slatko bez kriterija,

Vidimo se na Slatkim guštima!

Zrinjevac, 2.09. do 08.09. 2013.

slatkigusti2

 Na otvorenju festivala održat će se izbor za najbolju slasticu festivala, a saznat ćemo i tko od posjetitelja može najbrže popiti veliki čokoladni shake!

Ostale dane posjetitelji će se moći okušati u pripremi i dekoriranju slasticu, prisustvovati na radionicama poznatih blogerica i slastičara te se natjecati u okretanju palačinki i žongliranju kuglicama sladoleda. Svake večeri nastupat će jazz glazbenici i plesne skupine, a dječji zborovi i akrobati uveseljavat će najmlađe.

Sve ljubitelje dobre glazbe i slatkog zalogaja obradovat će Cakes&Wine&Rock\’n\’Roll party na kojemu će uz slastice moći degustirati voćna i desertna vina te zaplesati uz poznate rock\’n\’roll hitove.

Ovaj slatki festival ima i veliko srce za djecu iz dječjeg doma sv. Franje u Vugrovcu. Svaki dan festivala posjetitelji će se moći uključiti u razne aktivnosti i na taj način poduprijeti humanitarnu akciju.

Zrinjevac, 08.05. do 12.05. 2013.

slatkigusti1

Sajam se otvara 08. svibnja edukativnom radionicom pripreme zdravih kolača i slastica koju će predvoditi poznata natjecateljica Masterchefa Petra Plantak. Saznat ćemo i kako su se sladili naši stari uz Branka Ognjenovića, a Pancake day rezerviran je za svima omiljene palačinke! Svoje vještine u okretanju palačinki demonstrirat će nam vesela ekipa s Totalnog FM-a Lorena Nosić i Jana Fabijanić.

Svoja kulinarska umijeća pokazat će i najmlađi posjetitelji sajma koji će na Majčin dan 11. svibnja imati priliku osvojiti darove za svoje mame! 12. svibnja ugostit ćemo najpoznatije domaće gastroblogerice koje će s nama podijeliti svoje bogato znanje i recepte. Na paviljonu će svaku večer nastupati glazbene i plesne skupine koji će upotpuniti jedinstveni ugođaj.